Montserrat Abelló recita la seva poesia a Torroella de Montgrí

Si us agrada la poesia no deixeu d'assistir el dissabte 22 de setembre a la 2a Vetllada Poètica, organitzada per la llibreria El Cucut a Torroella de Montgrí. 

La mateixa Montserrat Abelló recitarà la seva poesia! Un luxe que no ens podem perdre!

Recordem les paraules de Mª M. Marçal: "És com si tota la poesia de Montserrat Abelló fos essencialment una llarga i aferrissada lluita contra el silenci, aquest silenci que plana com una llosa sobre tantes experiències anònimes. I així, la crònica quotidiana hi és també present, en una tercera persona que endevinem representativa del jo, però que el transcendeix com en el poema Encara és fosc: i, atenta a l'esclat del dia, / sap que tot hi tornarà a ser, / com sempre. Contra aquest silenci, doncs -que no exclou tampoc una altra cara positiva del silenci- la invitació final: Fes teu aquest desig. / I endinsa't al cor / de les paraules. No sabria afegir-hi ni una paraula més." 
(Maria Mercè Marçal. Pròleg a Foc a les mans. Barcelona, 1990) 

A la nostra biblioteca tenim alguns llibres d'aquesta autora i us recomanem especialment l'antologia de 1963 a 2002 Al cor de les paraules. 
La voldreu demanar en préstec? 
Per anar obrint boca: Aquí teniu l'enllaç de l'autora escriptors.cat. on podeu llegir alguns dels seus poemes, d'entre el quals aquí teniu una mostra:

Parlen les dones, 
la seva poesia 
tendra i forta 

Ben pocs s'aturen 
a escoltar aquestes veus, 
que, trasbalsades, 
un nou llenguatge diuen 
nascut al fons dels segles. 

(Dins Dins l'esfera del temps