Llegim KENITRA de M.Mercè Roca al Club de Lectura

Comencem la temporada del Club de Lectura al nostre institut amb una novel·la de Mª Mercè Roca: Kenitra.


DIVENDRES 23 D'OCTUBRE
LLOC: BIBLIOTECA

HORARI DE LA TROBADA: 13.45-14.45


  L'autora: Mª Mercè Roca
Maria Mercè Roca (Portbou, 1958) autora de més de quaranta títols, ha publicat novel·la, narrativa breu, narrativa infantil i juvenil i guions de televisió, a més de col·laborar regularment en diversos mitjans de premsa escrita.
Es dóna a conèixer amb el llibre de relats Sort que hi ha l'horitzó (1986), Premi Víctor Català de 1985, després del qual ha recollit els principals premis de novel·la del país: el Premi Josep Pla de 1987 amb El present que m'acull (1987), el Premi Sant Jordi de 1992 amb Cames de seda (1993), el Premi Ramon Llull del 2000 amb Delictes d'amor i el Premi Barcanova de Literatura Infantil i Juvenil el 2012 amb Mil revolts (2013).
La seva obra es pot llegir en alemany, castellà, èuscar, francès, neerlandès i portuguès.
Ha estat vicepresidenta pel Principat de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (2011-2015).
    Font: http://www.escriptors.cat/autors/rocamm  

La novel·la: Sinopsi
El protagonista de Kenitra és l'Adrià Brugués, un noi de quinze anys que estudia quart d'ESO a Girona, bon alumne, però que no s'acaba d'agradar. El pare de l'Adrià, que feia de gerent d'un concessionari de cotxes, va marxar fa deu anys, i des de llavors el noi ha viscut amb la seva mare, negant l'absència del pare, sense anomenar-lo, com si no hagués existit mai. Fins que la mort de l'àvia desencadena en l'Adrià el desig irrefrenable de trobar-lo, de conèixer-lo i de saber per què el va abandonar.

La mare li dirà el lloc on viu, Kenitra, un port fluvial del Marroc atlàntic, i l'atzar li posarà en safata la manera d'anar-hi: l'Adrià viatjarà com a ajudant de cuina en un vaixell de càrrega. El viatge servirà d'escenari per a les seves reflexions adolescents sobre l'amor, el poder, els homes i les dones, el desig, l'amistat, la violència i les desigualtats.  



Si vols passar una bona estona llegint aquest llibre, VINE A DEMANAR-LO A LA BIBLIOTECA. Podràs comentar-lo el dia de la trobada!